Moleculaire Waterstof
de Natuurlijke sleutel tot gezondheid?Moleculaire Waterstof heeft op meer dan 170 ziektemodellen (zowel bij mens als dier) een gunstige uitwerking en maakt het functioneren van al onze (vitale) organen efficiënter.
Wat is Moleculaire Waterstof?
Er bestaan verschillende vormen van Waterstof (H), H2 = De stabiele variant van Waterstof en wordt ook wel gekend onder de namen:
Molecular Hydrogen – Moleculaire Waterstof
Hydrogen Gas – Waterstofgas
Diatomic Hydrogen – Diatomische Waterstof
Dihydrogen – Diwaterstof
Diwaterstof kan op verschillende manieren worden gemaakt:
- elektrolyse van water
- koolwaterstoffen (bijvoorbeeld aardgas) op hoge temperatuur af te breken (reforming)
- stoom over verhit koolstof leiden (syngas)
- natrium- of kaliumhydroxide met aluminium te laten reageren
- zuren met reactieve metalen te laten reageren
- fotokatalytische waterstofproductie: waterstof produceren met behulp van zonlicht
Moleculaire Waterstof is zeer veelzijdig!
Moleculaire Waterstof in water
Moleculaire waterstof is zo klein dat het binnen 20 seconden wordt opgenomen in het bloed en snel elke cel (zelfs de mitochondriën en celkern) in het lichaam kan bereiken en dus ook door de bloed-hersenbarrière heen gaat, dit maakt moleculaire waterstof zo belangrijk. Het komt als de kleinste antioxidant die er bestaat op plaatsen waar geen enkele andere antioxidant kan komen.
Is Moleculaire Waterstof Veilig?
Anti-aging
Dat Moleculair waterstof een krachtige antioxidant is die helpt om cellen en genen te beschermen tegen schade en afsterven is inmiddels bekend. Hierover zijn vele wetenschappelijke studies verricht. Deze eigenschappen, in combinatie met ontstekingsremmende eigenschappen, kunnen levensverlengend werken, omdat veroudering wordt veroorzaakt door weefselafbraak, oxidatieve stress en ontsteking.
Moleculaire Waterstof en Ziektepreventie
Er wordt in de medische en wetenschappelijke wereld inmiddels aangenomen dat Moleculaire waterstof een gunstig effect lijkt te hebben in meer dan 170 ziektemodellen. Enkele van de meest voorkomende zijn: hart- en vaatziekten, ziekte van Parkinson, ziekte van Alzheimer, dementie, diabetes, allergieën, osteoporose, atherosclerose, hartaandoeningen en kanker.
Oxidatie & Vrije radicalen
Vrije radicalen worden natuurlijk niet alleen bij de verwerking van zuurstof aangemaakt, ze worden ook gevormd door andere natuurlijke fysiologische processen. Maar ook slechte voeding, overmatige stress, roken, alcohol, drugs, teveel zonlicht en luchtverontreiniging veroorzaken vrije radicalen. Als ons lichaam de balans van oxidatie en reductie niet kan handhaven worden we ziek. Een teveel aan vrije radicalen is niet goed, maar een teveel aan antioxidanten is ook niet goed. Ons lichaam kent een zelfregulerend mechanisme (de homeostase). Maar, dit zelfregulerend mechanisme kan in de war gestuurd worden door langdurige blootstelling aan factoren die de balans kunnen verstoren.
Moleculaire waterstof lijkt hierin een zeer belangrijke rol te kunnen spelen. Door de selectieve eigenschappen van moleculaire waterstof zal het alleen de meest toxische (cytologische) zuurstofradicalen onschadelijk maken of neutraliseren. Verder helpt het om de natuurlijke aanmaak van lichaamseigen antioxidanten te verbeteren als dit nodig is, en alleen als dit nodig is. Het zal de homeostase dus niet verstoren. Iets wat wel kan gebeuren bij de inname van voedingssupplementen die hoge concentraties antioxidanten bevatten. Soms kan dit nodig zijn, maar men moet hier erg mee oppassen, en geen enkel mens reageert hier hetzelfde op. Het zomaar slikken van deze antioxidanten in de vorm van voedingssupplementen kan zelfs schade geven en de regelsystemen van ons lichaam in de war sturen.
Wat doet H2 in ons lichaam?
Vrije radicalen worden natuurlijk niet alleen bij de verwerking van zuurstof aangemaakt, ze worden ook gevormd door andere natuurlijke fysiologische processen. Maar ook slechte voeding, overmatige stress, roken, alcohol, drugs, teveel zonlicht en luchtverontreiniging veroorzaken vrije radicalen. Als ons lichaam de balans van oxidatie en reductie niet kan handhaven worden we ziek. Een teveel aan vrije radicalen is niet goed, maar een teveel aan antioxidanten is ook niet goed. Ons lichaam kent een zelfregulerend mechanisme (de homeostase). Maar, dit zelfregulerend mechanisme kan in de war gestuurd worden door langdurige blootstelling aan factoren die de balans kunnen verstoren.
Moleculaire waterstof lijkt hierin een zeer belangrijke rol te kunnen spelen. Door de selectieve eigenschappen van moleculaire waterstof zal het alleen de meest toxische (cytologische) zuurstofradicalen onschadelijk maken of neutraliseren. Verder helpt het om de natuurlijke aanmaak van lichaamseigen antioxidanten te verbeteren als dit nodig is, en alleen als dit nodig is. Het zal de homeostase dus niet verstoren. Iets wat wel kan gebeuren bij de inname van voedingssupplementen die hoge concentraties antioxidanten bevatten. Soms kan dit nodig zijn, maar men moet hier erg mee oppassen, en geen enkel mens reageert hier hetzelfde op. Het zomaar slikken van deze antioxidanten in de vorm van voedingssupplementen kan zelfs schade geven en de regelsystemen van ons lichaam in de war sturen.
H2 – Enkele Eigenschappen?
Moleculaire Waterstof werkt als een belangrijke selectieve antioxidant
Moleculaire Waterstof heeft neuroprotectieve eigenschappen
Moleculaire Waterstof heeft ontstekingsremmende eigenschappen
Moleculaire Waterstof beschermd cellen, weefsels en organen
Moleculaire Waterstof verlaagt cholesterol en bloedsuikerspiegel
Moleculaire Waterstof is niet-toxisch bij hoge concentraties
Moleculaire Waterstof is behulpzaam bij meer dan 170 ziektemodellen
H2 in de Wetenschap
Toepasbare Moleculaire Waterstof heeft eigelijk een gunstige uitwerking op alle cellen, weefsels en organen van het menselijk lichaam, zonder dat er schadelijke bijwerkingen zijn geconstateerd.