Wat is PEM/SPE Technologie?

Wat is PEM/SPE Technologie?

Het Proton uitwisselingsmembraan (Proton Exchange Membrane) ligt aan het hart van een goede Waterstofinfusiemachine of een portable Hydrogen Water Maker (beker). Het is een elektrolytische cel met vaste polymeerelektrolyt (SPE), het is een heel ander type membraan dan dat wordt gebruikt in een standaard alkalische ionisator.

Hier is een beschrijving van de componenten en een overzicht van de Chemische reactie die betrokken is bij de productie van H2-gas:

  1. Water aan de anode levert de bron van H + -ionen.
  2. PEM maakt migratie van H + -ionen van anolyt naar kathode mogelijk.
  3. Bij de kathode combineren H + -ionen met elektronen uit de voeding (reductiereactie) om H-atomen te vormen die zich koppelen om H2-gas te vormen.
  4. Zuurstofgas geproduceerd aan de anode (door oxidatie van hydroxide) moet worden ontlucht (alternatief kan chloorgas worden geproduceerd in plaats van zuurstof, afhankelijk van de waterchloridegehalte van de bron).

PEM/SPE

Een Proton uitwisselingsmembraan bevat een elektrolyt (SPE, vaste polymeerelektrolyt, een elektrische geleider) en daarom is elektrolyse niet afhankelijk van bronwatermineralen.

Lagere elektrische weerstand tussen anode en kathode resulteert in minder spanningsverlies en efficiëntere elektrolytische productie van H2.

Omdat de pH van het drinkwater niet wordt verhoogd, moedigt dit ontwerp de precipitatie van calcium niet aan, wat de mate van kalkaanslag in dit systeem aanzienlijk vermindert.

Als gevolg hiervan creëren apparaten met PEM-technologie puur, veilig en zeer krachtig waterstof rijk water, gaan langer mee en zijn over het algemeen producten van betere kwaliteit, in tegenstelling tot producten zonder PEM-technologie.